woensdag 19 juni 2024
Deel dit artikel

Triple Audio, jouw systeemintegrator

Stel, je hebt behoefte aan vernieuwing in jouw studio voor een hogere kwaliteit broadcast en soepelere workflow. Je kiest mooie apparatuur uit en wilt ermee aan de slag, alleen realiseer je je dat met een paar dozen apparatuur en een stapel licenties je er nog niet bent. Het laten samenwerken van al deze componenten is een vak apart. Dat is waar Triple Audio om de hoek komt kijken!

Jouw ideale workflow

Triple Audio heeft al ruim 29 jaar ervaring met het leveren van totaaloplossingen binnen de broadcast. Hierdoor zijn wij zeer bedreven met het creëren van op maat gemaakte oplossingen die zo goed mogelijk aansluiten bij de workflow.

Het is voor broadcasters namelijk van belang zij gebruik maken van een goed systeem dat betrouwbaar is maar ook gemakkelijk in gebruik. Daarom begint systeemintegratie helemaal vanaf het begin, waarbij er gewerkt wordt vanuit een visie. Onze engineers denken graag met je mee over de wensen en samen stellen we een plan op voor jouw ideale workflow.

Een goed voorbeeld hiervan is de audiomatrix die wij voor FunX hebben mogen realiseren. In de FunX audiomatrix worden studio's toegewezen aan zendlijnen. Hiervoor wordt apparatuur en software van verschillende partijen met elkaar geïntegreerd. De Audio over IP matrix is door Triple Audio precies gebouwd naar de wensen van FunX om zo een workflow te creëren die voor de programmamakers makkelijk te gebruiken is. De standaard werking is volledig geautomatiseerd en kan eventueel handmatig worden aangepast. Een mooi voorbeeld is dat de telefoonnummers in de studio automatisch gekoppeld worden aan de geografische editie waar deze on-air is. Of dat altijd de juiste lokale reclame vanuit de gekoppelde studio wordt gestart. Dit wordt allemaal redundant uitgevoerd.

Matrix met verschillende rijen en kolommen

Waar een wil is, is een weg

Bij sommige systemen is het misschien vanzelfsprekend dat het samen werkt, maar dat is niet altijd het geval. Soms is er kennis vereist om twee stukken apparatuur te laten communiceren, zelfs van dezelfde fabrikant. Zo hebben onze engineers een geavanceerde koppeling gemaakt tussen de Axia Quasar en de Telos Infinity intercompanelen bij Omrop Fryslan, beide producten van Telos Alliance. Standaard kan de Telos Infinity intercom al integreren met de Axia Quasar mixers. In dit geval was de wens om de knoppenindeling van de intercompanelen dynamisch te koppelen aan de bronbelegging op de mixer, natuurlijk met behoudt van functionaliteit. Dankzij de integratiemogelijkheden van beide producten is door middel van Axia Pathfinder Core PRO onder andere deze functionaliteit gerealiseerd.

Voordelen van virtualisatie

In toenemende mate worden broadcast audioproducten gevirtualiseerd aangeboden. Systeemintegratie gaat verder dan het uitsluitend leveren van de software en hardware. Als Dell OEM partner wordt de samenstelling van computer hardware geoptimaliseerd voor de softwaretoepassingen. Niet alleen de hardware, maar ook de geoptimaliseerde Windows 10 IoT LTSC versie zorgen ervoor dat de systemen 24/7/365 in continue bedrijf gesteld kunnen worden. Zo is bijvoorbeeld voor Omroep Flevoland de zendlijn processing volledig virtueel uitgerold waarbij audiosignalen primair via Livewire+/AES67 binnenkomen en als secundaire optie analoog over een noodsteek gaan. Vervolgens verlaat het signaal het systeem over een MPX-signaal. Voor het aansturen tussen AoIP en analoge ingangsselectie is een dedicated ''noodschakelaar'' IP-oplossing geleverd die volledig onafhankelijk van de hoofdinstallatie kan functioneren.

Radiostudio met schermen, faders en decor

Laat jouw apparatuur communiceren

Triple Audio heeft als systeemintegrator ervaring met veel verschillende merken. Deze expertise komt naar voren in Triple Audio's eigen product; SmartControl. SmartControl is software die jouw protocollen koppelt binnen een bestaand netwerk op basis van het 'If This Then That' principe. SmartControl zorgt ervoor dat verschillende connecties gemaakt worden tussen jouw apparatuur en software. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling tussen Axia en Philips Hue. Dit hebben wij onder andere voor Rijnmond mogen realiseren, waarbij de Philips Hue signaallampen gekoppeld staan aan het Axia systeem.

Met systeemintegratie is veel mogelijk, dus heb je een idee maar weet je niet hoe je het moet uitvoeren? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via een belletje, we denken graag met je mee!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!