Vandaag praten we Dante!
donderdag 27 oktober 2022
Deel dit artikel

Vandaag praten we Dante!

Met het Dante protocol kun je een digitaal audio netwerk opzetten over ethernet. Het is veelgebruikt en er zijn dan ook genoeg adapters om apparaten op dit netwerk te krijgen. Dit zorgt er echter wel voor dat deze netwerken soms wat ingewikkeld worden. Maar, niet getreurd, Triple Audio is nu ook deler van de Audinate Dante Domain Manager software. Deze software helpt je een weg te vinden in Dante netwerken. We vertellen je er graag nog wat meer over...

Dante Visual Soundcard interface

Voordat je een dante netwerk hebt om te beheren moeten er eerst producten zijn die in dit netwerk terecht komen. De range producten is enorm, denk bijvoorbeeld aan een commentator unit, monitoren, hoofdtelefoonversterkers maar ook adapters om analoge apparaten slim te praten. Op onze website vind je een overzicht

Ook je Windows of Mac OS computer kan veranderd worden in een Dante apparaat. Dit doe je met de Dante Virtual Soundcard. Na installatie maak je direct verbinding met elk Dante netwerk, er zijn geen speciale hardware of aanpassingen vereist. 

Wanneer er een groter aantal Dante producten in een netwerk hangen kan het lastig worden om het overzicht te bewaren. De Dante Domain Manager helpt je bij het monitoren en beheren van alle in jouw netwerk aanwezige Dante onderdelen. Zo kun je alle onderdelen een taak toewijzen zonder deze afzonderlijk aan te hoeven roepen. Je doet dit allemaal vanuit één overzichtelijke interface. De video onderaan dit artikel geeft een compleet beeld van de mogelijkheden in de manager. 

Dante Domain Manager interface

Dante Domain Manager is een software product dat in drie verschillende varianten te verkrijgen is. Zo is er een passende oplossing voor iedere situatie. 

drie versies van Dante Domain Manager uitgelegdNeem contact met ons op.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!