Tweede iQ voor Vechtdal FM
donderdag 19 mei 2022
Deel dit artikel

Tweede iQ voor Vechtdal FM

Vechtdal FM, de lokale omroep van Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen, vierde in maart zijn 30-jarig bestaan. Al deze jaren draait deze omroep volledig op vrijwilligers. In 2018 klopten ze al bij Triple Audio aan voor een Axia iQ mengtafel en na tevredenheid over de destijds geleverde service wisten ze de weg naar Triple Audio weer te vinden. 

Hoofd studio Vechtdal FM

"In 2018 zijn we bij jullie geweest voor het leveren van een Axia iQ mengtafel met bijbehorende QOR.32. Deze hebben wij inmiddels enige tijd in gebruik, nog steeds naar volle tevredenheid van onze programmamakers en technici." Jaap Snijder, technicus bij Vechtdal FM, vertelt ons dat de medewerkers ondertussen helemaal thuis zijn in de studio met de Axia iQ mengtafel. 

De programmering van Vechtdal FM heeft aansluitende live programma's. De talenten bereiden graag hun uitzendingen voor maar dit is lastig wanneer de studio bezet is. Tijd voor een uitbreiding! De Axia iQ mengtafel in de bestaande studio bevalt goed en alle vrijwilligers weten hoe ze hier mee moeten werken. Daardoor was de keuze voor de nieuwe studio snel gemaakt. De Axia iQ vormt werderom de basis van de studio, zo blijft de hardware in beide studio's gelijk. 

Alle apparatuur is, door de vrijwilligers van de omroep zelf, geïnstalleerd in een 19 inch flightcase. Hierdoor is de studio verplaatsbaar en kunnen er uitzendingen gemaakt worden op locatie. De studio wordt gebruikt op bijvoorbeeld beurzen, evenementen en feesten. Ook bij de viering van het 30-jarig bestaan werd er live radio gemaakt met de nieuwe set. 

Wanneer je een studio op locatie gaat gebruiken is het wel zo fijn dat er zo min mogelijk aangesloten en dus meegenomen hoeft te worden. Dat komt met deze studio wel goed, deze werkt namelijk volledig via AoIP. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Axia IP-audio drivers, deze vervangen een hardware geluidskaart. Ze koppelen de verschillende audiobronnen via AoIP. 

Gebruikers bij de set op Vintage GrooveiQ locatieset op Vintage Groove

Op 'Vintage Groove' in Nieuwleusen stond het nieuwe rechtstreeks in contact met het oude. Tussen alle platen stond de digitale sudio van Vechtdal FM voor de live uitzending van dit evenement. Voor de gelegenheid was er een platenspeler aangesloten op de mengtafel. Het aan kunnen sluiten van zowel analoge als digitale kanalen op de Axia iQ is geen probleem.

Wil je meer weten over de installatie of sparren over een nieuwe studio voor jouw omroep? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!