Tijdelijke studio voor Radio4All
vrijdag 2 februari 2024
Deel dit artikel

Tijdelijke studio voor Radio4All

Een studio set-up binnen twee weken leveren klinkt misschien onmogelijk, maar het team van Triple Audio nam de uitdaging enthousiast aan. Radio4All, de nieuwste zender in het radiolandschap, heeft behoefte aan een tijdelijke studio in Amsterdam-Oost en met een doel; zo snel mogelijk aan de slag kunnen met het maken van hun uitzendingen.

Radio4All, zoals de naam misschien al weggeeft, is een zender met voor elk wat wils. De luisteraar kan een breed scala aan creators, muziek en onderwerpen verwachten. Radio4All wil creators met weinig tot geen radio-ervaring een platform bieden. Zo verteld Daniël Nussbaum, operationeel manager bij de zender; 'Wij willen dat de drempel naar radio voor iedereen een stuk lager ligt en dat iedereen zijn dromen achterna kan jagen.' Daarnaast heeft de zender ervoor gekozen om de focus te leggen op de jongere generatie (Gen Z), uniek voor een landelijk radiostation.

Het is duidelijk dat Radio4All dingen anders wil aanpakken dan normaal en opzoek is naar innovatie in radioland. Innovatie is iets waar we bij Triple Audio ook super enthousiast van worden. Deze overeenkomst zorgt mede voor de totstandkoming van een mooie samenwerking.

Experimenteren met Axia Quasar

Er werd gevraagd om een volledige set-up waarbij de invulling niet vast stond. Wat wel duidelijk was, was dat Radio4All voor hun tijdelijke studio graag wilde experimenteren met nieuwe technieken. Radio4All ambieert dan ook om een studio van de toekomst te creëren en daar is Triple Audio een geschikte partner voor volgens Daniël;

'Als we komen met een voorstel van ''kunnen we dit niet eens een keertje proberen'', dan is niks te gek. En dat is leuk, als je daarmee een vrij speelveld creëert om lekker te pionieren.''

Triple Audio heeft omwille van de flexibiliteit en mogelijkheden aangeboden de Axia Quasar te installeren. Deze console draait volledig Audio over IP (AoIP) wat zorgt voor ongekende mogelijkheden in combinatie met de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast is deze console ideaal voor een tijdelijke studio die snel gebouwd moest worden, zoals deze.

                                                                    Een werknemer van Triple Audio werkt aan de tafel in de werkplaats

Voor deze set is het Audisi ONE platform in de vorm van het GML Playout systeem aangeboden, waar er integratie nodig was tussen Axia Quasar en Audisi GML. Bij Triple Audio ben je daarvoor aan het juiste adres. Als systeemintegrator is Triple Audio aan de slag gegaan met de koppelingen tussen beide systemen waardoor deze nu naadloos met elkaar samenwerken. Maar ook bijvoorbeeld visual radio (wat later benoemd wordt) is te bedienen via de console.

Verder is er in deze set-up een Angry Audio C3 hoofdtelefoon audio processor aanwezig waardoor het op de hoofdtelefoon van de DJ's klinkt zoals het On-Air klinkt. Voor telefoonverbindingen in de uitzending wordt gebruik gemaakt van de Telos VXs als telefoonvork, die Voice over IP ondersteunt en bedient kan worden met de Telos VSet6. Aan de gastentafel is een self support pc-tablet te vinden waardoor de dj's met dit vereenvoudigde systeem alles kunnen bedienen en hun uitzending kunnen maken.

Van tekening tot realiteit

Voor Radio4All is de uitstraling van deze tijdelijke studio belangrijk. De studio omvat namelijk ook visual radio, geleverd door Jeroen van der Plank van AIGU. Hierdoor was het van belang dat de studio op de livebeelden er op en top uitziet. Triple Audio heeft daarom een set up geleverd van een kwaliteit die ook door zou kunnen gaan als vaste studio. Het in hoogte verstelbare meubel met op maat gemaakte profielen voor de Axia Quasar zorgen voor een strakke uitstraling.

Na de schouw is de digitale rendering van de ruimte door Jeroen gemaakt. Tussen deze digitale schetsen en de uiteindelijke installatie op locatie zat slechts een week tijd. Triple Audio's engineers hebben hard doorgewerkt en bergen met werk verricht in korte tijd. Een prestatie om trots op te zijn! Ondanks dat het project zeker nog niet is afgelopen, kijkt Daniël tot nu toe tevreden terug op het project en Triple Audio's rol hierin. 'Er wordt duidelijk gecommuniceerd, er worden duidelijke plannen besproken en die doelen worden ook behaald. En dat zijn allemaal positieve dingen.'

Digitale schets van de studio met 2 tafelsStudiotafel met microfoon die uitkijkt op de gastentafel

Daarnaast is Daniël te spreken over de service van Triple Audio, ook sinds de levering van de tijdelijke studio en nu het een tijdje draait. Als Radio4All belt met een probleem of idee staat Triple Audio altijd klaar om mee te denken en ermee aan de slag te gaan. Zo verteld Daniël;

'Jullie zijn open op kantoortijden maar voor service zijn jullie eigenlijk 24/7 open en dat is heel belangrijk.'

Hier bij Triple Audio zijn we blij met deze mooie samenwerking en vinden het supertof om onderdeel te zijn van deze ontwikkelingen in het radiolandschap!


Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!