woensdag 21 december 2022
Deel dit artikel

Kijk je mee?

De KVM over IP-systemen (Keyboard, Video Mouse) van Adder, ADDERLink Infinity, stimuleren een flexibele workflow en kunnen gemakkelijk schakelen vanaf afstand. Met KVM kunnen gebruikers content delen en bekijken vanaf iedere plek. Video wordt in minimaal HD en op zijn hoogst zelfs 5K, doorgegeven. 

Een ADDERLink Infinity KVM-systeem bestaat in basis uit drie onderdelen.


Het ADDERLink Infinity Management Systeem (A.I.M)
De A.I.M. beheert het hele KVM-netwerk en past flexibel de ingestelde regels voor de verbindingen toe. Dit wordt ook wel het user management genoemd. Door deze optie is het mogelijk een hiërarchie van gebruikers in te stellen. Iedere aangemaakte gebruiker krijgt alleen remote-toegang tot de "kanalen" die voor hem/haar relevant zijn. Deze kanalen stelt de A.I.M. op aan de hand van een samenstelling van de elementen van remote computers. Het switchen tussen de kanalen vanaf een ontvangende computer gaat net zo makkelijk als het zappen op TV.

ALIF101T-DVI
De transmitter (TX)
De tranmitter wordt geplaatst bij de remote te gebruiken computer en maakt deze beschikbaar op het netwerk. De transmitter maakt het mogelijk om het signaal naar één of meerdere ontvangers tegelijk te versturen. Zo kan het dus zijn dat meerdere collega's tegelijk hetzelfde scherm bekijken of zelfs bedienen. 

ALIF1002R
De receiver (RX)

De receiver ontvangt het signaal van de transmitter via het IP-netwerk en maakt het opgevraagde susteem zichtbaar en bedienbaar op de werkplek. Als deze verbinding tot stand is gekomen kun je de remote computer bedienen met muis en keyboard alsof deze fysiek in je ruimte aanwezig is. 

Oneindig
De naam zegt het al, ADDERLink Infinity, de KVM-systemen die je hiermee kunt maken zijn van onbeperkte omvang. In grote systemen met meerdere netwerken zal er gebruik gemaakt worden van meer dan één A.I.M. De Inifinty transmitters en receivers worden op een geschikt netwerk aangesloten op basis van de standaard ICT-switches. De omvang, fragmentatie, afstanden, netwerkapparatuur voorkeuren en capaciteit kunnen voor iedere situatie perfect worden afgestemd. 

Grote netwerken geen probleem voor Adder Infinity
Veiligheid

Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken bij deze KVM-systemen. Zoals eerder aangegeven zorgt de user manager ervoor dat een gebruiker niet op de systemen komt waar hij/zij niet thuishoort. De endpoints (TX en RX) zetten versleutelde verbindingen op waardoor onderscheppen van verkeer onmogelijk wordt gemaakt. 

Daarnaast maakt de Adder Infinity technologie het mogelijk om computers en diskdrives in een gesloten server ruimte te plaatsen. Hierdoor zijn deze minder gevoelig voor ongeautoriseerde toegang tot de systemen en diefstal van data. Bijkomend voordeel hiervan is het klimaat in de serverruimtes, deze is geoptimaliseerd voor dergelijke hardware waardoor systemen langer meegaan. Win-win dus. 

Rijnmond
Recent hebben we bij Rijnmond het gehele ADDERLink Infinity KVM-systeem voor de radiostudio's mogen vernieuwen. Rond 2011 is Rijnmond begonnen met het gebruiken van Infinity KVM in alle radiostudio's. Een jaar geleden is besloten dat het bestaande systeem aan vernieuwing toe was. Nu beschikken ze over de nieuwste versie ADDERLink Infinity ALIF101T-DVI, ALIF1002R en Infinity Manager ASP-001. Zo kan Rijnmond weer jaren vooruit met hun KVM-systeem. 

De transmitters die gebruikt zijn in dit project zijn ZeroU, dit houdt in dat er geen extra HE's in de 19" racks nodig zijn voor de montage. Door gebruik te maken van het ADDERLink Infinity systeem bespaar je dus ook ruimte in jouw serverrack. 

Samenvattend
Het syteem werkt al volgt. Je hebt één A.I.M., deze zit in je netwerk en fungeert als manager van je systeem. Daarnast plaats je bij elke computer een endpoint, transmitter, die het signaal beschikbaar maakt op je netwerk. De A.I.M. weet precies welk signaal dit is en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Daarnaast plaats je bij een beeldscherm in bijvoorbeeld een studio een RX, receiver. Door deze receiver vraag je het gewenste beeld aan, de A.I.M. en zal deze doorsturen aan de hand van de rechten die gegeven zijn aan het systeem. 

Benieuwd geworden naar de highlights van het Adder assortiment? Bekijk de pagina in onze webshop.
Wil je meer informatie over wat KVM voor jou kan betekenen? Stuur een bericht via het formulier hier onder. 

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!