woensdag 7 juni 2023
Deel dit artikel

Belevingscentrum breidt uit met audiogame

Trans World Radio (TWR), een internationale christelijke radio-organisatie, kwam bij Triple Audio met een iets andere vraag dan gebruikelijk. Voor hun belevingscentrum, Missie & Media, in Barneveld zochten ze een partner die een door henzelf bedachte audiogame kon ontwikkelen. Dat leek ons een mooie uitdaging!

"Wij zijn een wereldwijde zendingsorganisatie die zich richt op het gebruik van media. In ons belevingscentrum Missie & Media kan je zien, lezen en horen wat wij doen. Er zijn ook allemaal games, maar een game om je eigen stem te gebruiken miste nog in het centrum."

TWR geeft aan verschillende leveranciers te hebben maar door de goede ervaring met Triple Audio van een van de medewerkers werd er gekozen dit concept en idee bij Triple Audio neer te leggen. 

"Het creëren van games is niet iets wat Triple Audio dagelijks doet. Maar ze wilde wel de uitdaging aan, want audio is waar ze blij van worden."

De game maakte het mogelijk om een eigen radio fragment op te nemen. Je kiest één van de drie vooraf ingestelde thema's en krijgt de tekst te zien die je moet inspreken. Deze keuzes maak je op een Dell Optiplex All-in-One systeem. De  userinterface wordt in basis voorzien door middel van een HTML5 userpanel gemaakt in Axia Pathfinder Core Pro.

Naast het Dell-systeem staat een Shure MV7 USB microfoon die het ingesproken bulletin voorziet van voice processing en een hoofdtelefoon aansluiting waardoor hier geen aparte audio interface voor nodig is. 

Setup met Dell All-in-One

Wanneer de gebruiker een bulletin ingesproken heeft gaat op de achtergrond GML-NewsREC aan de slag. Een in- en outro worden aan het fragment toegevoegd. Daarna wordt het fragment doormiddel van door Triple Audio ontwikkelde software naar een cloud applicatie verstuurd, welke het verzenden van de e-mails naar de gebruikers op zich neemt.

Uiteraard wordt wat nieuw is in het belevingscentrum opgemerkt door het publiek. Het extra spelelement met de audiogame is een prachtige aanvulling voor Missie & Media. Doordat het centrum extra open was in de meivakantie is het al vele keren gespeeld.

Bezoekers laten weten dat het een echte beleving is, je stapt in een studio en laat je stem horen. De game heeft gelukkig de kans al je niet tevreden bent of het de eerste keer spannend vond het nog een keer over te doen voordat het naar je eigen email adres wordt verzonden. Een favoriet thema is er nog niet, zo merk je dat er voor elk wat wils tussen zit. 

De samenwerking met Triple Audio is door TWR goed bevallen.

"Triple Audio verstaat het om zelfs dit te vertalen naar de juiste output. Er zijn korte lijntjes en de service op afstand is erg handig om ook bij vragen of problemen nog in te grijpen of mee te kijken."

We kijken terug op een leuk en leerzaam project waar nog vele mensen van gaan genieten!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!