De nieuwe standaard voor internetstreaming!

Al vele radiostations gingen je voor, Telos Z/IPStream 9X/2 is de nieuwe standaard (!) voor internetstreaming geworden. 

Radio luisteren via internetstreaming is de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis en nu de 4G databundels steeds goedkoper worden, is luisteren via je mobiel of in de auto geen uitzondering meer. Daarom gaan steeds meer radiostations over op de streaming software Telos Z/IPStream 9X/2. Een platform waar processing en streaming gecombineerd zijn tot een ideale mix. 

Er zijn meerdere kanalen aan te maken met elk afzonderlijke processing welke de volledige Omnia.9 processing ontwikkeld door Leif Claesson bevat. "Undo" technologie verwijderd vervorming van een slecht gemasterd input signaal. Het dynamisch bereik wordt hersteld en verbreed door een declipper en multi-band expander.

Het beheren van de streams is dankzij NfRemote mogelijk vanaf elke werkplek of zelfs via een internet verbinding. Met de Telos 9X/2 Streaming Software Encoder kunnen tot 16 onafhankelijke streams gemaakt worden en is licentie gebaseerd, ook is de software geschikt om in de Cloud te gebruiken. De Telos 9X/2 Streaming Software Encoder is reeds in gebruik bij een meerdere professionele omroepen in Nederland waaronder: RTV Rijnmond, RTV Drenthe, Omrop Fryslân, Omroep ZeelandOmroep Flevoland en RTL Nederland. Lees hier het gehele artikel van RTL Nederland. 

RTV Drenthe kiest de Telos Z/IPStream 9X/2.

Begin 2017 heeft RTV Drenthe een volledige nieuwe radio stream oplossing in gebruik genomen. Dit alles is perfect begeleid en gerealiseerd in goede samenwerking met Triple Audio in Bilthoven. 

“De doelstelling van de nieuwe stream omgeving was om meerdere radio stream platformen te bedienen en tevens te voorzien van de juiste codering en processing. Voor de stream codering is gekozen voor de Telos Z/IPStream 9X/2 software. Dankzij de Omnia.9 processing technologie in de Telos Z/IPStream 9X/2 kan iedere stream output worden voorzien van de juiste processing.” Vertelt Albert Slotboom, Technisch Coördinator van RTV Drenthe.

Op advies van Triple Audio is gekozen voor de vervanging van de oude stream PC, hiermee wordt een zeer hoge bedrijfszekerheid bereikt en is de continuïteit voor de komende jaren veilig gesteld. “Door de keuze van de Telos Z/IPStream 9X/2 codering en de Omnia.9 processing kan er in de toekomst snel en eenvoudig worden ingespeeld op de soms snel veranderende vraag naar een aanvullende stream.”  

In de huidige opzet is gekozen voor een Sonifex PC-DIG4 Digitorc 4 geluidskaart, ook is de PC voorzien van een 2de ethernet adapter zodat de PC is voorbereid op een AoIP oplossing zoals bijvoorbeeld Livewire+. Het inrichten en inregelen is on-site gebeurd bij RTV Drenthe onder begeleiding van Edwin van de Plank van Triple Audio, “Sinds de in gebruik name van de totale stream oplossing draaien de streams ‘automagisch’ en naar volle tevredenheid.” Aldus een trotse Albert Slotboom.

RTV Rijnmond gebruikt Telos Z/IPStream 9X/2 voor DAB+ en radiostream. 

In een zoektocht naar een opener en transparanter geluid waarbij ook moderne (plat geproduceerde) muziek weer goed klinkt is RTV Rijnmond uitgekomen bij de Telos Z/IPStream 9X/2

“Deze fabrikant heeft serieus gekeken naar hde oplossing voor waarbij muziek in de opnamestudio al door een multiband compressor wordt gehaald en daarna nogmaals op de radio." legt Steven Hulsker, Projects & Innovation bij RTV Rijnmond uit.

Met de nieuwe algoritmes in de Telos Z/IPStream 9X/2 welke gebaseerd is op de Omnia.9 processor kunnen (tot op zekere hoogte) ervoor zorgen dat de vervorming binnen de perken blijft en dat de dynamiek weer enigszins wordt hersteld. Daarbij is de luisteraar de winnaar omdat het totale signaal weer meer als een eenheid klinkt en de verschillen tussen de diverse geluidsbronnen beperkt blijven. 

“RTV Rijnmond is erg blij dat ze haar luisteraars via deze nieuwe techniek kan bedienen met een transparant geluid” aldus Steven.

Na de snelle installatie via de intuïtieve interface is Albert Slotboom (Technisch Coördinator bij RTV Drenthe) en Steven Hulsker (Projects & Innovation bij RTV Rijnmond) helemaal tevreden.

Ook een live demo? Neem direct contact met ons op en wordt net zo enthousiast als alle andere gebruikers.