Custom made plopbollen voor Just 4 Audio

Just 4 Audio is een bedrijf dat zich richt op het toegankelijk maken van informatie voor mensen met een (visuele) beperking. Dat kan bijvoorbeeld zijn, het omzetten van tekst naar spraak of het inspreken van een nieuwsbericht van een organisatie die voor deze doelgroep werkt. 

Iets anders waar Just 4 Audio zich mee bezig houdt is het maken van geluidsbestanden voor audiodescriptie. Hierbij wordt video (een bioscoopfilm of een filmpje op internet) voorzien van een extra audiospoor. Hier vertelt een voice-over wat er op het beeld te zien is als er geen dialogen zijn. Mensen met een visuele beperking krijgen zo een beter idee waar de film over gaat en wat er gebeurd op het scherm.

Emiel Cornelisse van Just 4 audio werkt ook als programmamaker bij Radio 509. Emiel vertelt: “Dit is een internet radiostation waar alle programmamakers een visuele beperking hebben. Het station zendt 24 uur per dag uit via de website en Apps voor de smartphone en tablet. Naast veel classic hits brengen wij ook nieuws, informatie, hoorspelen en cursussen met name voor mensen die heel goed kunnen horen.”

Emiel vult aan: “Voor het maken van reportages voor het radiostation heb ik een flag besteld bij Triple Audio om beter aan te geven voor welk station de reportage wordt gemaakt.  Dit is belangrijk voor de bekendheid van het radiostation. Datzelfde geldt voor de plopkappen met logo. Deze gebruiken we tijdens programma's die uit onze studio in Hilversum komen. Dit geeft een goede uitstraling in de studio. Daarnaast is het ook handig als er een camera meedraait tijdens een uitzending.”

“Ik heb gekozen voor Triple Audio omdat zij een goede dienst leveren met het maken van flags en plopkappen met logo. Mijn eerdere ervaringen zijn ook goed, dus vandaar deze keuze. We hebben bewust gekozen voor de dikke variant plopkap. Omdat  de programmamakers weinig tot niets zien raken ze de microfoon vaker aan. De dikke plopkap bied een betere bescherming, bovendien ziet het er goed en netjes uit.” vertelt Emiel.
 

Category: