Verschil maken bij Triple Audio

Hoe ziet een baan of stage eruit bij Triple Audio? Tim (22) en Dirk (22) vertellen je hoe zij hier terecht zijn gekomen en wat voor werkzaamheden zij doen!

Beide zijn ze via de Hogeschool Utrecht bij Triple Audio gekomen. Zo kreeg Dirk een hele lijst met stagebedrijven in zijn handen gedrukt en hoorde Tim van een oud-stagiair dat Triple Audio hét bedrijf was om stage te lopen. Uiteindelijk heeft Tim zijn stage ingeruild voor een parttime baan bij Triple Audio.

Tim (22) en Dirk (23) in de bioscoop van Triple Audio Productie van verschillende audioapparatuur 

‘Ik doe de stage niet alleen voor mij, maar maak ook echt verschil voor Triple Audio’

Terug naar de lijst die Dirk kreeg; waarom sprak Triple Audio hem aan? ‘Het audiogedeelte trok direct mijn aandacht, waardoor ik Triple Audio gewoon ging bellen. Aan de telefoon werd een kennismakingsgesprek ingepland en vervolgens mocht ik met een voorstel komen voor een stageopdracht. Het leuke aan het vormgeven van mijn stageopdracht was dat mijn interesse centraal stond: wat wilde ik leren uit de branche van Triple Audio en hoe kan ik dit in een stageopdracht gieten? De begeleiding hierbij was zeer goed, ik doe de stage niet alleen voor mij maar maak ook echt verschil voor Triple Audio.’

Tim heeft in 2018 stage gelopen bij Triple Audio. Na het afronden van zijn stage koos Tim ervoor een tussenjaar te nemen en drie dagen per week te werken bij Triple Audio. Nu kan hij zich focussen op het bestuur van zijn Studentensportvereniging Spin Boardsports en ervaring opdoen in het werkveld bij Triple Audio.

'De sfeer is geweldig!' Service verlenen op locatie

Tim loopt dus al een tijdje mee, wat is de reden dat hij is blijven hangen en niet koos voor een andere werkgever? ‘De variaties in werkzaamheden die ik tijdens mijn stage op mijn bord kreeg, bleven mij aanspreken. Daarnaast is de sfeer in het team geweldig. Belangrijk is ook dat ik niet de werkervaring heb die veel bedrijven zoeken, maar bij Triple Audio wordt ik wel degelijk serieus genomen. Als ik een idee heb kan ik dit gewoon bij mijn collega’s kwijt en krijg ik enthousiaste feedback terug.’ Dirk vult aan: ‘Ik denk dat precies dat ervoor zorgt dat Triple Audio zich onderscheid van de rest; iedereen wilt leren van iedereen. Het energieniveau bij Triple Audio ligt hoog, ik zie het echt als work hard, play hard. Maar zeker positief; door de energie en het enthousiasme van mijn collega’s word ik zelf ook gemotiveerd.’

‘Triple Audio onderscheid zich van de rest’

Werkzaamheden die Tim als Junior Engineer doet bestaan uit de productie van verschillende audioapparatuur, 'maar ook service verlenen aan klanten door onderhoud, reparaties of demo’s', vult Tim later aan. Dit alles kan zowel in het Triple Techlab of op locatie plaatsvinden, zo heeft Tim tijdens de Grote Telos Infinity Show samen met collega Reinier gezorgd dat al het demo-materiaal werkte zoals het hoorde.

Dirk houdt zich net zoals Tim bezig met service verlenen aan klanten, bijvoorbeeld door reparaties uit te voeren. Maar natuurlijk is Dirk voornamelijk bezig met zijn stageopdracht: het draadloos maken van niet-draadloze apparatuur. Dirk focust zich hierbij op verlichting die niet communiceert via Philips Hue, maar dit straks – dankzij hem- wel kan. Na het afronden van zijn stage gaat Dirk in de zomervakantie fulltime werken bij Triple Audio. Daarna gaat hij de schoolbanken weer in om zijn studie af te ronden.
 

De werkplaats en het Techlab van Triple Audio  

 

Wil je weten wat Triple Audio jou kan bieden? Bekijk dan onze vacature als Junior Engineer of Stagiair(e) en neem contact met ons op.