Next level Intercom over IP

Een moderne broadcast installatie is gebaseerd op Audio over IP. Naast de playout, mengtafel, zendlijn en alle andere benodigde zaken is ook intercom een belangrijk onderdeel. In de nieuwe Livewire+ AoIP installatie van Omroep Flevoland is dit allemaal opgenomen.

De intercom over IP producten van Axia bestaan alleen uit bedienpanelen. De bedienpanelen voorzien met elkaar de intercom functionaliteiten. Er is dus geen centrale unit nodig. De enige communicatie met Axia intercompanelen gaat over IP. Het binnenkomende en uitgaande audio, de signaleren en de logica zijn in één verbinding ondergebracht.

Het audio van de intercom over IP is, uiteraard, Livewire. Dat heeft als enorm voordeel dat iedere intercom post gebruik kan maken van beschikbare bronnen en bestemmingen. Voorbeeld: het talkback-en in een IFB kan met meerdere intercomposten op basis van prioriteiten binnen een paar minuten worden gerealiseerd.

Bij Omroep Flevoland worden de intercom panelen op de redactie en receptie ingezet om communicatie met de beide uitzendstudio’s mogelijk te maken. Op de beide intercom panelen wordt ook een roodlicht indicatie gegeven zodat de receptionist weet dat de DJ live is.

Klik Axia IC.1D 20-Station Filmcap Intercom Panel voor prijs en informatie.

Axia Intercom