En zo hoort het!

Radio Enkhuizen is verhuisd naar een karakteristieke locatie in het centrum van Enkhuizen. De verhuizing was het perfecte moment voor de omroep om de verouderde technieken achter het radio maken te vernieuwen. Een nieuwe locatie, in combinatie met een nieuw studiomeubel, een Axia IQ AoIP mixer in het blad verzonken en een Telos Vset6 geeft zowel de gebruikers als gasten een nieuw gevoel.

Future-proof

Na jaren trouwe dienst van de Dateq BCS200 en de BCS70 verlaat Radio Enkhuizen het analoge tijdperk. Radio Enkhuizen had bij het eerste contact met Triple Audio de wens uitgesproken graag te willen vernieuwen met de technieken van nu: AoIP! Na uitgebreide demo-sessies bij Triple Audio is er gekozen voor de zeer veelzijdige Axia IQ + Axia IQ telefoon uitbreiding. Om de investering en de vernieuwingsslag compleet te maken hebben zij ook het Telos IQ6 digitaal telefoon systeem geïntegreerd. Met de twee systemen is Radio Enkhuizen klaar voor de toekomst!

Just how it should be! - Radio EnkhuizenJust how it should be! - Radio Enkhuizen

Voorbeeld voor velen

Voor veel lokale omroepen is Radio Enkhuizen een voorbeeld; als lokale omroep voorop kunnen lopen op het gebied van techniek is niet gemakkelijk. Door je goed te laten informeren en de juiste keuzes te maken is dit mogelijk. AoIP systemen zijn gemakkelijk in gebruik en kosten efficiënter dan de conventionele analoge systemen!

Zomaar een van de vele opmerkingen van Marcel Blokland (hoofd techniek Radio Enkhuizen); “Het was even kijken voor mij als leek, maar zelfs ik had het al snel door! De Axia IQ in combinatie met het Telos IQ6 is zo gemakkelijk in gebruik. Dankzij het AoIP platform zijn wijzigingen, routeringen en aanpassingen zo door te voeren dat ik het graag doe voor mijn collega’s!”

Just how it should be! - Radio EnkhuizenJust how it should be! - Radio Enkhuizen

Category: